Uusi single ja kokoonpano!

04.06.2021

TIEDOTE 4.6.2021

KORMUS UUDISTI KOKOONPANONSA JA JULKAISEE EPPU NORMAALI -COVERIN

Tamperelainen Kormus on yksi Suomen aktiivisimmin keikkailevista omakustannebändeistä. Noin sadan keikan vuositahti vaihtui koronan vuoksi tyhjiin kalentereihin ja ylimääräiseen vapaa-aikaan. Bändi joutui pysähtymään ensimmäistä kertaa ja soittajille tuli aikaa miettiä, mitä haluamme ja miten tästä jatketaan.

”Me ollaan alusta asti uskottu raakaan työntekoon. Soitettu paljon keikkoja ja julkaistu omaa musiikkiamme. Eletty sellaisessa treenit-studio-keikka-uusi julkaisu -kuplassa eikä oikein koskaan olla pysähdytty katsomaan, mitä ollaan saatu aikaiseksi tai pohtimaan, mikä on ollut hyvää ja mikä huonoa.” kertoo yhtyeen kitaristi-laulaja Anton Äikäs.

    Kormus on tullut tunnetuksi triokokoonpanostaan, mutta harva tietää, että jo yhtyeen ensimmäisissä treeneissä soitti neljähenkinen kokoonpano. ”Tuolloin aika ja tyyppi ei vain ollut sopiva, joten vähän kuin pakosta bändimme jäi trioksi. Meidän kolmen muodostama yhteys oli niin vahva, että me ei yksinkertaisesti löydetty bändiin neljättä sopivaa jäsentä. Sitten oltiinkin jo keikoilla ja tekemässä ekaa levyämme.” Äikäs jatkaa. 

Yhtyeen kokoonpanona vuodesta 2013 asti on ollut Anton Äikäs – kitara ja laulu, Aaro Alatalo – basso ja taustalaulu sekä Kari Luomaharju – rummut ja taustalaulu. Loppuvuodesta 2020 vahvistui ajatus, että nyt yhtye muutetaan nelimiehiseksi. ”Joka vuosi olemme keskenämme pohtineet ajatusta neljännestä jäsenestä. Jos kuuntelee julkaistua musiikkiamme, on joka biisissä paljon enemmän kuin vain se perus triosoitto. Tykkäämme maustaa biisejä useammilla kitararaidoilla ja kaikki nämä herkut ovat jääneet livenä toistaiseksi puuttumaan, mutta eivät enää!” toteaa Äikäs.

Uusi kitaristi, Joona Kuparinen, löytyi Petäjävedeltä Jämsän seudulta. ”Joona on sen verran nuorempi, että bändin startatessa hän oli vielä poikanen, mutta täysi-ikäiseksi tultuaan muutti Tampereelle. Tiesimme hänet hyväksi kitaristiksi ja viime vuoden lopulla kutsuimme hänet treenikämpällemme. Parien jamisessioiden jälkeen ehdotimme liittymistä Kormukseen ja suostumus tuli heti. Nyt olemme puoli vuotta treenanneet ja tehneet uutta musiikkia uudella kokoonpanolla. Vielä kun päästään keikoille, niin saadaan kokoonpanon lopullinen kaste.” pohtii Äikäs.

Tänään julkaistaan suoratoistopalveluihin Kormuksen näkemys Eppu Normaalin klassikosta Linnunradan laidalla. Kappale on äänitetty huhtikuussa 2020 vanhalla kokoonpanolla heti, kun korona vei keikat. Tuolloin yhtye sulkeutui Ylöjärvelle Rantajätkien studiolle äänittämään jo pitkään suunnittelemiaan covereita. Nyt julkaistava single on ensimmäinen tuotos noista sessioista.

Linnunradan laidalla oli itsestäänselvä vaihtoehto. Biisi on soitettu jo Kormuksen ekalla keikalla ja ollut setissä siitä lähtien satunnaisin väliajoin! Nyt äänitystä varten teimme sovituksen vielä kokonaan uusiksi, jotta biisistä saatiin näköisemme. Versiosta kuuluu se turhautuminen, kun rokkibändiltä viedään keikat ja kaikki se energia täytyy saada purettua studiossa.”kertoo Äikäs.

Biisin äänitti Alan happi -yhtyeen Niklas Piispala. Masteroinnin hoiti Akun tehtaalla Fantom studion Samu Oittinen”Samu kertoi kuunnelleensa juuri ennen meitä Eppujen Imperiumin vastaisku -albumia ja viimeinen biisi oli ollut Linnunradan laidalla. Sen jälkeen hän oli aloittanut tämän meidän singlen masteroinnin ja ihmetellyt, että mitä täällä tapahtuu?! Oli ollut kuulemma maaginen fiilis, kun oli tajunnut masteroivansa heti perään meidän näkemystä kyseisestä kappaleesta.” naurahtaa Äikäs.

Kormus esiintyy lauantaina 5.6.2021 Kangasalan koko kaupungin kevätjuhla -striimissä. Uuden kokoonpanon keikat starttaavat tällä tietoa juhannuksena ja uutta musiikkia tullaan julkaisemaan syksyllä. 

KUUNTELE BIISI TÄÄLTÄ: https://spoti.fi/3ieoPb8
 

kormus.tarinoi.fi

facebook.com/kormusband

IG: kormusband

17.09.2021MANSEROCK-ÄÄNESTYS 2021.
30.08.2021Apua Afganistaniin 27.9.2021
10.06.2021Kesän vapaat päivät!
04.06.2021Uusi single ja kokoonpano!
24.05.2021LIVESTRIIMI 5.6.2021!
13.04.2021Kormus pop up -kauppa Ruovedellä 16.3.2021
16.03.2021KORMUS POP UP -kauppa 20.3.2021
04.12.2020KORMUS-JOULUKALENTERI!
09.11.2020Tennareita tilattavissa tämän viikon!
07.11.2020Kormus-vlogi

Siirry arkistoon »