Tarinoita biisien takaa.

"JA MÄ LAULUN TEIN" kertojina Anton Äikäs ja Allu Aaltonen

"Ei paniikkia" -ep:n ensimmäinen biisi. Kappale sai alkunsa, kun eräänä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Kissanmaan Vexi Salmenakin tunnettu, ystäväni Allu Aaltonen lähetti mulle tekstien, jonka hän omien sanojensa mukaan oli kirjoittanut kahdessa minuutissa. Allu löi haasteen tiskiin: sävellys pitäisi tehdä samassa ajassa. Ajo-ohjeena oli kuunnella Bon Jovin "Wanted (Dead or alive)." Sävellys syntyi vaivattomasti, mutta tarina ei kerro kauanko siinä meni. Musiikillisesti mielestäni tässä on sellainen "Lynyrd Skynyrd kohtaa Trio Niskalaukauksen" -fiilis.

- Anton

Tämä biisi oli erikoiscase kaikella tavalla. Ollaan Antonin kanssa tehty varmaan yli sata laulua. Ne on yleensä syntyny tietynlaisissa tapahtumissa, tilanteissa ja ajassa. Yleensä tekstit on muhineet pöytälaatikossa kauan ja niitä on heitelty roskakoriin kuin koripalloa. Viime talvena oli vaihe, jolloin lauluja meni paljon roskiin. Helmikuisena yönä matkustin bussilla kotia kohti. Haastoin itseni kirjoittamaan laulun ennen kuin olisin perillä 10min matkan jälkeen. Kello oli 04:36. Tekstistä puuttui vielä pari säettä juuri ennen viimeistä pysäkkiä. Oli pakko saada teksti valmiiksi ennen kuin olisin oman pysäkin kohdalla, sillä sormet eivät kestäisi kirjoittaa pakkasessa. Tein säkeet ja lähetin laulun Antonille. Aamulla herätessä päätä särki. Puhelimeen oli tullut demo. En ehtinyt kuunnella sitä kokonaan. Teksti oli keskeneräinen ja outo, mutta kuitenkin sisälsi sen paremman kääntöpuolen tästä kolikosta, jonka toisella puolella oli se aamuinen olo. Laulu kertoo siitä sekunnista, kun kuvittelee voivansa lentää. Se on paras tunne. Totesin Antonille, että "Hyvä ralli, rokrok!" Kului muutama viikko ja sain viestin: "Biisi äänitetty, tulee eepeelle!" Silloin kuuntelin laulun kokonaan. Olisi ehkä pitänyt korjata pari kohtaa tekstistä.

"AUTOLLA KANARIAN SAARILLE" kertojana Kari Luomaharju

Erään keikkareissun päätteeksi Kormus majoittui Muroleen kanavalle ja päätyi pitämään yölliset jamisessiot. Noissa sessioissa perustettiin Kontra-coverbändi, joka ei tosin vielä ole tehnyt yhtään keikkaa. Niitä odotellessa! Anton huusi rumpujen takaa, että "laula jotain!" Vanhana Kontra-fanina mieleen tuli heidän näkemyksensä Irwin Goodmanin klassikosta "Autolla Kanarian saarille". Muistelisin, että Kormuksen versio on vielä hieman lyhyempi kuin Kontralla. Ainakin toinen kitarasoolo puuttuu meidän versiosta. Ilmeisesti sain asiani sanottua yhdellä kitarasoololla.

Kappale äänitettiin saman session päätteeksi kuin "Lemmikkihautuumaa". Ykkösellä purkkiin ja laulut päälle. Se on siinä!

"LEMMIKKIHAUTUUMAA" kertojana Kari Luomaharju

Jo ensimmäisestä Kormus-keikasta alkaen mulla on ollut tapana käydä encoreissa tulkitsemassa jokin kappale. Vuosien saatossa keikoilla on tullut laulettua Sleepy Sleepersiä, Hurriganesia, Kontraa, Ramonesia ja Hurriganesia. Kun Kormus kävi kevättalvella 2018 Headline-studiolla äänittämässä, meille jäi studiosession lopuksi ylimääräistä aikaa. Kysyttiin äänittäjä-Guru Viitaselta saadaanko vetää pari keikkaklassikkoo nauhalle. Näin tehtiin! Jätkät koppiin ja biisit ykkösellä purkkiin! Laulut äänitettiin toisella otolla päälle.

"Lemmikkihautuumaa" on vanha Ramones-klassikko "Pet Semetaryn" suomennos Pojat-yhtyeeltä. Viitanen hoksasi meidän vedon jälkeen toimineensa äänittäjänä myös tässä Poikien versiossa.

"NYT TAJUAN SEN (2018)" kertojana Anton Äikäs ja Kari Luomaharju

Me saatiin tähän biisiin tosi hyvin uutta puhtia. Tässä biisissä trion hienous tulee hyvin esiin. On ns. paljon tilaa liikkua. Tässä biisissä on hiano melodia ja tätä on kiva soittaa! Hyvä biisi! Kantsii kuunnella! -Anton

Mieleen on jäänyt kappaleen tekstin syntyhistoria. Anton oli ennen Kormuksen ekaa levyä tehnyt biisistä instrumentaaliversion. Haluttiin tehdä hyvään biisiin teksti, jotta saadaan siitä meille uus teos! Anton tuli meikäläisen luo kahville ja istuttiin pöydän ääressä. Lähinnä se oli sitä, että heittelin ilmoille huonoja lauseita, jotka Anton korjas "Ei se noin mee, kun näin!" Ollaan oikeastaan aika montaakin tekstiä tehty niin, että joku heittelee Antonille ehdotuksia, jotka se tyrmää, mutta saa kimmokkeen keksiä ite paremman! Näin se bändi ruokkii toisiaan. Ja niin pitääkin. - Kari

"URBAANIT VALOT (2018)" kertojana Anton Äikäs ja Kari Luomaharju

Nyt sitä meininkiä-eepeen kuudes ralli. Tämäkin biisi päivitettiin siihen muotoon millainen se on ollut jo pitkään keikoilla. Alkuperäinen versio oli enemmän ns. Rentun ruusu -tyyppinen. Tämä uusi versio on enemmän, sitä mitä meidän bändi on keikoilla "kovaa ajoo", mutta pysytään tiellä! Kari Luomaharju kiteyttää tekstissä hianosti muusikon elämän. -Anton

Biisistä äänitettiin demo vuonna 2014 Jammi Humalamäen olohuoneessa. Anton lauloi demotekstinä mitä mieleen juolahti ja heitti pallon mulle: "Tee Luomaharju teksti!" Mun on vaikea alkaa synnyttää tekstiä tyhjästä. Tarviin yleensä johtoidean, jonka ympärille alkaa stoori kasaantua. Näihin aikoihin meidän orkesterilla oli tapana vierailla Tampereen keskustan jami-illoissa. Teksti on puhtaasti havaintokartta siitä, mitä keskustassa tapahtuu aamuyöllä ja sen jälkeen. Muistakaa: keskustasta pääsee aina pois aamun ekalla! - Kari

"KELLE LAULAN TÄNÄÄN? (2018) kertojana Anton Äikäs

Tää biisi löytyy myös alunperin meidän ekalta levyltä. Tää on yks ekoja sävellyksiä, joita oon Kormukselle tehnyt. Meillä oli ollut pitkään puhetta Hauli Brosin Juri Lindemanin kanssa, että joku biisi pitäis yhdessä tehdä ja erään kerran sitten istuimme Pispalan pulterissa ja soitin Jurille kappaleen demon ja Jurihan innostui siitä heti. Juri sitten soitti eräänä päivänä, että teksti on valmis, että tuus kahveelle. Mää menin kahveelle ja Juri sanoi, että siinä on sulle teksti, jota voit laulaa vaikka kahdenkymmenen vuoden päästä. Hyvä teksti ja hyvä biisi! Ottakaa haltuun!

säv: Anton Äikäs, san: Juri Lindeman, sov: Kormus

"LATTIAS' ON MUN KATTONI (2018)" kertojana Anton Äikäs ja Kari Luomaharju

Nyt sitä meininkiä -eepeen neljäs biisi. Tää biisihän löytyy alunperin meidän ensimmäiseltä pitkäsoitolta "Julkista materiaa", joka on muuten myyty loppuun eli yli 1000 kappaletta ympäri Suomea! Meillä on jo jonkin aikaa ollut visiona, että ois hianoo tehdä muutama biisi uudestaan. Varsinkin ne, mitkä on pysyneet settilistassa "kaikki nämä vuodet". Tässä biisissä on Kari Luomaharjun kova teksti! Ottakaa haltuun! Tää on hyvä versio käy jalalle. - Anton

En ollu koskaan aiemmin tosissaan yrittäny kirjottaa tekstejä. Keväällä 2014 olin työharjoittelussa Linnainmaan koulussa vahtimestarina ja istuin yksi kahvitunti tietokoneen ääressä lukemassa Ilta-Sanomia. Yhtäkkiä päässä alkoi soida biisin ekat rivit "Neljä seinää, joista maalit lohkeaa..." Tykkään ite kovasti teksteistä, joissa on tarina ja jotka maalautuu silmien eteen elokuvana sitä mukaan, kun biisiä kuuntelee. Tähän biisiin saatiin hieno, yksipuolinen rakkaustarina kerrostaloelämästä. Kappaleen teksti syntyi hyvin kivuttomasti. Tarina oli niin selkeä. Treeniksellä jätettiin muutamia täytesanoja pois, niin saatiin kertsi rullaamaan mukavasti. Tämä on muuten ensimmäinen Kormus-biisi, joka on aikoinaan debyyttialbumin julkaisun yhteydessä soinut radiossa! - Kari

Säv: Anton Äikäs, san: Kari Luomaharju, sov: Kormus

"TÄÄ ON TAIKAA" - kertojana Anton Äikäs

Uuden Nyt sitä meininkiä -eepeen kolmosraita. Tää biisi tehtiin alunperin jo "Ottakaa te tää!" -pitkäsoitolle, mutta biisi ei silloin vielä löytänyt muotoaan. Tää on kumminkin hyvä biisi ja otettiin tää pieneen käsittelyyn, niin tästä tuli todella kova. Me ollaan aina digattu semmosista biiseistä, missä on tarina ja tässä on semmonen! Ota haltuun!

Säv/San: Anton Äikäs & Vince Boncamper, Sov: Kormus

"PAKKO PÄÄSTÄ POIS" - kertojana Anton Äikäs

Tässä uuden Kormus "Nyt sitä meininkiä" -eepeen kakkosraita Pakko päästä pois. Biisi on alunperin Tehosekoitin-yhtyeen tuotantoa vuodelta 1998. Tämä biisi on pyörinyt meidän settilistassa jo jonkin aikaa ja ollaan tykätty soittaa tätä. Monet on jopa luulleet, että tää on meidän oma biisi ja silloin versio on onnistunut, kun se kuulostaa omalta biisiltä. Biisissä kuullaan myös kaunista naisääntä ja sen veti Maija Mäkelä. Tää on kova!

Säv: Matti Mikkola, San: Matti Mikkola & Otto Grundström

"MAAILMANKAIKKEUDEN SUVIJENKKA" - kertojana Anton Äikäs

Suomen kovimmalta Kormus-yhtyeeltä ilmestyi perjantaina 1.6. uusi Nyt sitä meininkiä-ep! Eepeen avausraita on Maailmankaikkeuden suvijenkka. Kappale on alunperin Popeda-yhtyeen tuotantoa vuodelta 1987. Itellä on aina ollut haaveena, että olisi siistiä versioida joku Popedan biisi. Miksi valitsimme juuri tämän? Koska kappale on unholaan jäänyt helmi, kappaleen teksti on tälläkin hetkellä ajankohtainen ja tätä ei oo kukaan muu tietääkseni vielä tehnyt! Me saatiin tästä tehtyä tosi hyvä versio! Tää on kova!

Kappaleeseen tehtiin myös musiikkivideo, jossa meillä oli näyttelemässä legendaarinen bassotaiteilija nimeltään Jyrki Melartin. Jyrki oli heti täysillä messissä ja diggasi meidän meininkiä! Touko Helanen (Pieni Mediatalo) kuvasi ja teki meistä komeita! Video löytyy tuolta: https://youtu.be/qknDPckv5lg. Ottakaa haltuun! Saa ja pitää jakaa!

Maailmankaikkeuden Suvijenkka:

Säv: Costello Hautamäki San: Pauli Mustajärvi, sov: Kormus

"KÄYK' SÄ USEIN TÄÄLLÄ?" - kertojana Anton Äikäs

"Käyk' sä usein täällä" on periaatteessa ensimmäinen single, joka
uudelta Ottakaa te tää! -levyltä julkaistiin. Silloin, kun meillä oli
ensimmäiset levyn esituotantosessiot, niin tuottajamme Olli Anttila sanoi heti, että "tää on muuten levyn eka sinkku". Ja oli kyllä hyvä valinta. Biisistä tehtiin myös mahtava musiikkivideo, jota on katottu hieno määrä Youtubessa ja sai biisin jonkin verran myös radiosoittoa!

Kappaleen teksti/sävellys syntyi eräänä lauantai-aamuna, kun tuli hieman
krapulaisessa olotilassa tartuttua kitaraan. Tää oli kyllä semmonen
ralli jota ei niin sanotusti tarvinnut juurikaan tehdä, se vaan tuli!
Tekstissä olen yrittänyt kertoa sitä mitä on keikoilla sivusta nähnyt,
kuinka monella tavalla miehet yrittää iskeä naisia. Sitten itte nauraa
itekseen ja miettii, että tosta ei tuu mitään. On se silti hienoa, että yritys on kova! Kiitokset vielä kappaleen teossa auttaneille Kai Hokkaselle ja Anttilan Ollille.

"MITÄ SILLOIN TEET?"

"MItä silloin teet?" oli viimeinen biisi, mikä levylle tehtiin. Biisi löysi lopullisen muotonsa vasta studiossa. Biisin oli aluperin tarkoitus olla hitaampi ja vähän modernimpi, jopa räpähtävä biisi, mutta biisistä tulikin levyn raskain biisi.

Teksti-idea oli alusta asti samanhenkinen, kuin siitä tulikin. Yritimme kovasti tehdä biisistä positiivisemman, mutta se ei vaan onnistunut ja näin jälkikäteen aatellen hyvä niin, että mentiin tolla meiningillä.

Mä oon aina digannu biiseistä missä on tarina ja missä on jotain mikä saa ihmiset miettimään asioita. Tää on synkkä biisi, mutta ajankohtainen. Tätä biisiä kirjoittaessa mietin paljonkin sitä, että joillakin ihmisillä elämä menee oikeesti niin kuin tossa biisissä eli ei se vesisateessa roudaaminen niin kauheeta ole! Ei vaan olkaa onnellisia siitä mitä teillä on!

"TAIVASKIN KIRKASTUU"

"Taivaskin kirkastuu" kirjotettiin vähän ennen viime joulua. Mentiin Holmalan Vesan kanssa Kormuksen treenikämpälle ja ruvettii takoon. Se oli se päivä kun satoi ensimmäiset lumet ja kaikkialla luki taas, että talvi yllätti autoilijat.

Silloin, kun Vesan kanssa puhuttiin, että mennään tekeen biisiä niin tarkoitus oli tehdä älytön rokkibiisi, mutta onneksi tällä kertaa ei tehty. Tykkään nimittäin vetää tota biisiä tosi paljon ja jengikin kuulemma diggaa tätä rallia!

Tää oli kyllä kanssa niitä biisejä mitä ei kovin kauaa hinkattu. Tää tuntu niin valmiilta jo ekan session jälkeen et ei sitä sen jälkeen ole juurikaan muokkailtu.

Biisin sanoma on se, että kaikki tarvii ystäviä! Rock ja Pop!

ISI AJAA HILJAA

"Isi ajaa hiljaa" lähti sillä tavalla liikenteeseen, että basistimme Aaron kaveri ehdotti meitä tekemään biisin liikenneruuhkasta ja innostuin siitä kovasti.

Meillä oli sitten Hautamäen Jimin kanssa seuraavalla viikolla biisintekosessio ja heitin tämän ajatuksen ilmoille johon Jimi taas tarjosi mieletöntä riffittelyä ja sopan resepti oli käsissämme.

Biisin tarkoitus on kuvata omia ja lähipiirin tuntemuksia liikenneruuhkassa. Tällä kertaa päädyttiin suhteellisen yltiönegatiiviseen ilmaisuun.

Studiossa biisiin saatiin hyvää AC/DC henkeä ja stadion huutoja! Tuttu juttu -lopetus kruunaa kaiken!

AINA (2017)

"Aina"-biisi julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2015. Versio oli hieman erilainen, mutta biisi on niin "suosittu" meidän tuotannosta ja halusimme sen ehdottomasti levylle mukaan. Alkuperäinen versio on enemmän rautalanka/iskelmä -tyyppinen ja tää levylle tullut versio on popimpi. En mää osaa sanoo kumpi noista versioista on parempi. Mää tykkään molemmista tai ainakin niissä kummassakin kuuluu ajankuva! Tämä uusi versio sopi tähän levy kokonaisuuteen paremmin.

"Aina"-biisin kirjoitin, kun tulin ensimmäisille lomille armeijasta. Tää on niin perinteinen rakkauslaulu, kun olla voi. Toimii silti vaan kuin juna! Tää on kanssa niitä biisejä mitkä vaan tuli yhdeltä istumalta.

YHDEN ILLAN PRINSESSA

Toinen singlelohkaisu "Ottakaa te tää!" -levyltä.

Eräänä kauniina päivänä olimme Aaron ja Karin kanssa koittaneet useita tunteja keksiä jotain timanttia tavaraa, mutta ei lähtenyt yhtään. Yhtäkkiä tapahtui ihme ja rupesin soittamaa ska-tyylistä kitarakuviota. Sitten sitä jammailtiin jonkin aikaa ja tajuttiin, että tässä on ideaa.

Tekstin tekeminen kyseiseen kappaleeseen oli yllättävän pitkä prosessi.
Aluksi mietittiin, että mistä tää ny kertoo, mutta ei tullut mitään mieleen. Paitsi yhtenä päivänä kuulin Karin yhdestä sukulaisesta, joka oli tehnyt muutamia ns. Tinder-matkoja ja siitähän se ajatus sitten lähti. Tekstin ensimmäinen säkeistö kirjotettiin aikalailla Olli Anttilan kanssa kahdestaan. Toisen säkeistön ja kertsin kirjoitin Jenniina Jähin kanssa. Oli mahtavaa, että tämmöiseen tekstiin saatiin myös naisnäkökulmaa.Viimeinen säkeistö kirjoitettiin studiossa juuri ennen laulusuoritusta.

Kappaleen sävellys oli alunperin ska-henkinen, vähän Police tyyppinen, mutta
tuottaja Anttilan avulla löysimme uusia puolia kappaleeseen. Kertsin melodiaa vähän viilattiin ja keksittiin torvi-teema.
Trumpettia muuten soitti Eero Ruhanen ja taustahuudot mylvii Petra-Miisa Juusenaho.

Tämä biisi tosiaan pääsi Radio Suomipopin Pop Top10 -listalle ja oli siellä 50 päivää. Spotifyssa on kuunneltu n.45 000 kertaa.
Musiikkivideota on katsottu 21 703. Nää on meidän kokoiselle bändille isoja saavutuksia! Kiitos paljon siitä.

EN OSAA PÄÄTTÄÄ

"En osaa päättää" on ensimmäinen kappale mitä tuottajamme Olli Anttilan kanssa aloimme nysväämään "Ottakaa te tää!" -albumille. Olli toi mukanaan hianosti nykyaikaisempaa soundia tähän biisiin.
Biisistä tuli loppujen lopuksi aikamoinen "teos". Ainakin, kun sitä kuuntelee tulee semmoinen fiilis, että kaikki on mahdollista. On tilusooloa, modulaatio, räpähtävä toinen säkeistö ja dramaattinen c-osa. Mitä muuta biisi tarvii?

No on se teksti hyvä olla.

Tekstissä on henkilö, joka on ollut pitkään parisuhteessa, mutta haluaisi juosta ns. myös muihin pesiin. Silti hän pitää kumppanistaan eikä osaa päättää ollakko yhdessä vai elää villinä ja vapaana.
Hetkenlaulaja kaiho toi tähän kappaleeseen tiukkaa elämänkokemusta!

Ps. Toivottavasti joku joutuu tekemään tästä joskus lapun.

KUNINKAITA TÄNÄ ILTANA

Kyseistä kappaletta on soitettu jo todella pitkään keikoilla.Tää on mielettömän hieno biisi vetää keikoilla ja toimii hyvin keikkojen aloitusbiisinä.

Tää oli sävellyksenä semmoinen, että meni pitkään ennen kuin tää löysi oman muotonsa. Muoto löytyi pitkälti Olli Anttilan ansiosta.

Tekstin idea tuli siitä, kun kävin viime vuonna lauluntekijävalmennusta Ikaalisissa ja meillä kävi Sere-niminen räppäri luennoimassa. Hän antoi sitten mulle ja Samu Peltolalle tehtävän tehdä biisi miesten saunaillasta. Lopullinen teksti sai muotonsa vasta juuri ennen biisin laulamista.

Silloin, kun olin vetänyt biisin narulle niin oli vähän semmoinen fiilis, että onko tää nyt kumminkaan hyvä biisi. No vastaus: onhan tää!

EN HELPOTUSTA SAA

Tämäkin biisi syntyi Ikaalisten lauluntekijä-valmennuksen aikana. Kappaleen riffi on pyörinyt
pöytälaatikossa jo pidempään. Kun kappaletta ruvettiin tekemään, niin
alunperin kertosäkeistö oli erilainen. C-osa oli kanssa erilainen, mutta
muokattiin valmiiksi vain pari päivää ennen äänitystä.

Kappaleen teksti on hyvin ajankohtainen, koska samassa tilanteessa olevia ihmisiä on paljon!
Olen hyvin tyytyväinen tekstiin. Tää on hiano biisi vetää. Mun mielestä kappaleen riffi on yksi parhaimpia keksimiäni riffejä.

TÄTÄ, SITÄ JA TOTA

Tää biisi syntyi myös Ikaalisten lauluntekijä valmennuksen aikana. Eija Hinkkala
piti meille jotain luentoa, jossa puhui aiheesta, että on paljon
lauluntekijöitä ja muidenkin alojen ihmisiä, jotka puhuu tekevänsä tätä,
sitä ja tota, mutta mitään ei tapahdu. Minähän nokkelana poikana
kirjoitin ton ylös ja kun pääsin kotiin aloin kirjoittamaan kappaletta.

Kertsihän menee näin: "Tahdot tehdä tätä tätä tätä sitä ja tota. Eihän siitä tule mitään jollet heti alota."

Sain kertosäkeistön tekstin ja sävellyksen valmiiksi, mutta säkeistöjen tekstit ei oikeen irronnut niin pyysin avuksi Vince Boncamperin. Vincen kanssa ne oli helppo tehdä.

Tää biisi meinattiin jättää pois tältä levyltä, mutta onneksi ei jätetty. Tää on kova. Olen erityisen ylpeä kertosäkeistön alla menevistä ns. "Vares-kitaroista." Oli myös mahtavaa, kun Vesa Holmala toi Hämeenkyrön voimaa kappaleeseen!

MUN VUORO USKALTAA

Tää oli ensimmäinen biisi mitä pyörittelin jo "Julkista materiaa" levyn jälkeen. Tässä selkeesti haettiin alunperin semmosta Beatles-meininkiä, mutta levyllä tää on ehkä enemmän semmosta Van Halen/Popeda -osastoo. Mulla oli vähän erilaisempi laulumelodia kertsiin, mutta tuottajaguru Anttila tiesi taas miten hittejä tehdään.

Tekstin teko oli tähän biisiin aika pirun vaikeeta, mutta kyllä se sieltä taas löyty, kun ei luovuttanut. Tämän levyn tekeminen on selkeesti ollu meikäläiselle se kaikista kehittävin prosessi sanoittajana. Aiemmin en ole juurikaan tekstejä tehnyt vaan paljon kovemmat jätkät on ne tehnyt. Tällä levyllä halusin kumminkin olla tekemässä jokaista tekstiä, koska määhän ne laulan.

Tekstin idea on se, että ole oma itsesi ja tee ne asiat mitä haluat tehdä. Muilta saa kysyä mielipiteitä ja ottaa vaikutteita, mutta sun elämää ei elä kukaan muu kuin sää itse.
Toteuta haaveesi, koska elämässä ei vituta niin paljon mitkään muut asiat paitsi ne, mitä et tehnyt.

Tää on muuten hyvä keikkabiisi!

VERKKO

Levynteon loppuvaiheessa alkoi tunnetusti olla kiire ja juuri niihin aikoihin tutustuin henkilöön nimeltä Matthau Mikojan. Matthau sitten eräänä päivänä lähetti mulle demon, josta innostuin heti.


Tuottajamme Anttilan Olli tykkäsi biisistä myös tosi paljon ja sanoi, että tästä tulee tulevaisuuden häätanssi. No siitä kommentista innostuneena aloin kirjoittamaan kappaleen tekstiä. En halunnut tehdä imelää rakkauslaulua vaan arkisen rakkauslaulun ja tykkään
tekstistä. Olli sovitti biisiin hienot viulut ja vain stadionit odottavat!