ANTON ÄIKÄS - laulu, kitara

1. Tärkein instrumenttisi?
- Adastra Guitars Space Jelly Anton Äikäs signature.

2. Koska olet aloittanut soittamisen ja mikä siihen innoitti?
- Ekan kosketuksen kitaraan sain 9-vuotiaana. Isovanhempieni naapurissa asui tyyppi, jolla oli sähkökitara. Hän piti minulle ensimmäisen kitaratunnin, jolla tuli opittua E-mollisointu. Varsinainen harrastus alkoi 11-vuotiaana vuonna 2006. Kalkun koulussa oli kova buumi päällä ja moni ryhtyi kitaristiksi. Niin minäkin. Diggasin yleisestikin musaa ja kitara on mielestäni ollut aina hienoin instrumentti. Jo esikouluikäisenä näin telkkarissa Anssi Kelan soittamassa Gretschin kitaraa ja se hiveli mieltä. Aluksi olin aivan paska soittaja, mutta puolessa vuodessa osasin muita enemmän. Treenaaminen siis todellakin kannattaa! Alkuvaiheen innoittajina toimivat Hurriganes, Hanoi Rocks ja Popeda.

3. Kormus-biisi, joka on jäänyt liian vähälle huomiolle?
- Tää on taikaa. Päättömät-yhtyeen Juho Seppänen on kehunut sitä parhaaksi biisiksemme.

4. Millaista musiikkia kuuntelet kotona?
- Aluksi kuuntelin eniten kotimaisia rockbändejä: Popeda, Hanoi Rocks, Hurriganes ja heviosastolta Children of Bodom. Täysi-ikäistyessä joukkoon liittyi Juice Leskinen, Dire Straits, The Beatles ja The Doors. Edelleen nuo samat pysyvät kuuntelussa, mutta eniten kuuntelen nykyään musiikkia oman yhtyeeni genren ulkopuolelta: Kitaravetoista musiikkia, jopa bluesia. Ammennan niistä ideoitani omaan musaan ja soittoon.

5. Mitä muita instrumentteja soitat?
- Rummut, basso, mandoliini, kosketinsoittimet ja kazoo.

6. Esikuvasi?
- Kitaristeina Timo Nikki, Tokela, Costello Hautamäki, Kalle Alatalo, Stevie Ray Vaughan, Mark Knopfler, Esa Pulliainen, Jani Viitanen, Albert Järvinen, Jonttu Virta ja Brian Setzer. Laulajista minuun ovat vaikuttaneet Pate Mustajärvi, Harri Marstio, Jim Morrison, Claude, Dave Lindholm, Remu Aaltonen, Juha Lehti, Matthau Mikojan, Pauli Hanhiniemi ja Hector.

7. Lempiruoka ja -juoma?
- Siivet auradipillä. Ja dippi mieluiten triplana! Juomaosastolla valkkarisooda.

8. Terveisesi jollekin, joka ei ole kuullutkaan Kormuksesta?
- Jos Michael Monroe on "the best kept secret in rock and roll", niin Kormus on sama suomeksi.

9. Muita bändejäsi vuosien varrelta?
- Switch on Demolition, Kalkku Rocks, Riffraction, Rocwalli, Taiwasbändi, Kätilö & Pojat, Mikael Kota-Ahon letkeä lutaboogie band. Tuurauksia olen tehnyt Hauli Brosissa, Mustissa enkeleissä, Harhatulessa ja Kauniissa Juliassa. Lisäksi esiinnyin Tampereen työväen teatterin Lada-musikaalissa 2016. Trubaduurikeikkoja olen tehnyt vuodesta 2012 sekä Kätilö & Anton duoa vuodesta 2013.

10. Motto?
- Se mikä kiinnostaa, se myös jännittää.

11. Paras näkemäsi keikka?
- Hanoi Rocks Tampereen Klubilla 2007.